Birgit Wilcken Hacke

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fredag den 20. juni var den sidste skoledag før sommerferien.

Den dag måtte Birgit opgive kampen mod sin ubønhørligt fremadskridende sygdom.

Birgit døde stille i sit hjem, alt for ung, 43 år.

Birgit var ansat ved Kettinge Skole siden august 1976. I marts 1994 fik Birgit bevilget et års orlov for at prøve kræfter på Sofie Rifbjergs Efterskole. Hun var da allerede mærket af sygdommen og nåede aldrig at genoptage sit arbejde i Kettinge.

På skolen sagde vi farvel til Birgit ved en fællessamling i februar 1994. Den dag valgte Birgit sangen: 'Se den lille stær', som jo var rejseklar og spontan, ligesom Birgit selv.

Med fuld dækning for ordvalget kan det siges, at Birgit var talent, energi og vilje.

I sine næsten 18 år på Kettinge Skole arbejdede Birgit med en stor del af skolens fag i hele skoleforløbet. Gennem alle årene var hun dansk- og klasselærer, men var desuden skolens specialist i fransk og håndarbejde.

Birgit var en omhyggelig lærer, der havde et sikkert blik for det enkelte barns behov, og hun tøvede ikke med at tage de nødvendige initiativer for at sikre det enkelte barns trivsel og udvikling.

Birgit var et energibundt, der ikke skånede sig selv, men stillede store krav til sig selv og sin indsats. Tingene skulle være i orden, og Birgit var i høj grad den, der var med til at få tingene til at fungere.

I en periode arbejdede hun langt mere, end godt var, men Birgit gav ikke op, og ingen kunne få hende til det.

På skolen husker vi alle Birgit som den loyale og nærværende kollega, men nu er Birgit ikke mere, og hendes død efterlader et stort tomrum.

Vore tanker går til hendes nærmeste familie.

Æret være Birgit Hackes minde.

Ib Henriksen

skoleleder