Anmeldelse

Vindens Dag

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Midt i stadig flere omtaler og diskussioner om fremtidens klima er det selvfølgelig oplagt at udgive et materiale, der relaterer til emnet. Opgaverne her berører alle på en eller anden måde vind og/eller energi. Der er arbejdsforslag til alle alderstrin - begynder-, mellem- og sluttrin - med lærerkommentarer og beskrivelser af mål og kompetencer.

Og hvilket materiale. Matematiklærerforeningen udgiver igen et relevant og særdeles brugbart materiale med kopiret og med en cd-rom med alle emnerne i bogen og mere til. Blandt mange spændende ideer inddrages mobiltelefonen på en naturlig måde i elevernes arbejde.

Den bedste oversigt over bogens indhold fås ved at sætte cd'en i maskinen og se startsidens oversigt over de tolv hovedoverskrifter, bogen er delt op i. Så kan man let klikke sig frem til de forskellige kapitler. For eksempel vind og energi, vedvarende energiformer eller papirfly. Det indbydende layout og spændende og aktuelle indhold giver lyst til at gå i gang med det samme. Bogens sidste emne er et klimaspil, hvor man selv skal finde på nye spørgsmål. Hvad med at lægge nogle af dem ud på SkoleKom?

Der er en fejl i henvisningerne i de fleste link til vindmølleindustriens hjemmeside, men man finder let de rigtige sider direkte fra www.windpower.org. Her er der rigtig mange gode muligheder og ideer til børn fra cirka 5. klassetrin.

En imponerende og aktuel samling relevante og vedkommende aktiviteter samlet i en kopimappe, der fortjener at blive brugt. Glimrende til fagsamarbejde mellem de naturvidenskabelige fag.