Miljøbus - rullende klasseværelse

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Plæneklippermotoren på speedbåden er startet, og båden duver op og ned ved molen. På kajen står 17 unger på 11-12 år alle iført waders eller redningsveste og småskændes om, hvem der skal først til. Seks drenge kommer med på første tur. Fortøjningen kastes og biolog Jens Prom sejler kyndigt eleverne ud på Esrum Sø til ekkoloddet viser 17 meters dybde. Bundforholdene skal undersøges.

Dagen begyndte for nogle timer siden, da eleverne fra 5.c på Græsted Skole blev hentet i bus af biolog Jens Prom fra Miljøskolen på Esrum Møllegård i Nordsjælland.

I forreste halvdel af bussen er otte køkkenskabe og to reoler fyldt med mikroskoper, spande, bakker, pincetter, pipetter, sakse, sier og glas til indsamling af søvand og undersøgelse af planter og dyr.

I resten af bussen er sæderne vendt mod hinanden parvis, så de danner små grupper med plads til fire i hver.

- Denne klasse har lært om dyrenes liv i vandet og om plankton. Der skal meget kraftigt udstyr til for at kunne se dem, og det har skolen ikke, siger Jens Prom.

Miljøskolen er et initiativ fra Frederiksborg Amt, der ud over skolebesøg med miljøbussen i naturen arrangerer efteruddannelse af lærere og udvikler nye undervisningsmaterialer og undersøgelsesmetoder.

Esrum Møllegård

telefon 4839 0026

http://www.esrum.dk