Jørgen Bastholm

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var med stor sorg, lærerne på Egebjergskolen mandag den 8. juni om morgenen modtog budskabet om Jørgen Bastholms alt for tidlige død. Jørgen blev 59 år. En blodprop satte søndag den 7. juni en brat stopper for en meget aktiv og engageret lærers virke.

Jørgen kom som ganske ung til Egebjergskolen, hvor han underviste eleverne i sang og musik, kristendom, idræt og i mange år også i dansk. Men i de senere år var det mest de yngre elever, der nød godt af Jørgens store vid og fortællelyst.

Specielt sang og musik var Jørgens hjertebarn, og han arrangerede syng-sammen-aftener, ligesom han tog ud og optrådte på plejehjem og i foreninger sammen med en pianist. Desuden var han meget aktiv i lokalsamfundet i Egebjerg, hvor han indtil sin død var medlem af Lundum Hansted menighedsråd. Han var utrolig hjælpsom, påtog sig meget arbejde, ingen opgave var for stor eller for lille for Jørgen, aldrig gik nogen forgæves, hvis vi havde brug for hjælp.

Det er svært at fatte, at Jørgen ikke længere er en del af vores hverdag. Jørgen var en god kollega og for mange af os en meget nær ven. Jørgen havde besluttet at gå på pension ved årsskiftet, når han fyldte 60 år.

Vores dybeste medfølelse går til Jørgens hustru Karen, der havde set frem til et aktivt pensionistliv sammen med Jørgen, samt deres tre børn, svigerbørn og børnebørn.

Mange forhenværende elever og deres forældre deltog ved Jørgens begravelse, hvilket viste, at han også for dem har betydet meget.

Æret være Jørgens minde.

Kollegerne ved Egebjergskolen