Kristian Viderup

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kristian Viderup, Hvam Skole, er død, 51 år.

Det var med sorg, at vi torsdag den 28. maj modtog meddelelsen om, at vores kollega Kristian Viderup stille var sovet ind på Viborg Sygehus. Først i fredags blev Kristian sygemeldt fra skolen, og selvom han i en længere periode har været syg, chokerede det os alle at erfare om Kristians alt for tidlige død.

Kristian havde været ansat på Hvam Skole siden foråret 1971. Ud over at undervise i de almindelige skolefag har Kristian siden 1978 været skolens bibliotekar, ligesom han også bestred jobbet som skolebibliotekskonsulent ved kommunens skolevæsen.

Alle vi på skolen vil mindes Kristian som en god kollega med et dejligt smittende humør, og vi er mange, der vil mindes hans hilsen 'Hva'så, har vi det godt', når vi i mange forskellige sammenhænge mødte ham.

Kristian var en afholdt og respekteret lærer hos såvel sine elever som deres forældre. Han havde megen omsorg for de svage elever, og deres ve og vel lå ham meget på sinde.

Mange børn har gennem årene nydt godt af Kristians fortællekunst og vil mindes, når han i december måned hver dag ved morgensamlingen læste julehistorier for dem.

Meddelelsen om Kristians alt for tidlige død har berørt os meget, og vore tanker og medfølelse går til Birthe og børnene Per, Anette og Malene.

Æret være Kristians minde.

Personalet ved Hvam Skole