Fælles front mod arbejdstid

Finans- og Undervisningsministeriet, KL og Amtsrådsforeningen er gået sammen om at analysere lærernes arbejdstid

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Finans- og Undervisningsministeriet og Kommunernes Landsforening (KL) samt Amtsrådsforeningen har gennem det sidste stykke tid i al ubemærkethed, med de tungeste drenge i spidsen, siddet i en arbejdsgruppe, der har analyseret og sammenlignet lærernes arbejdstidsregler inden for de forskellige uddannelser, som de fire organisationer hver for sig er arbejdsgiver for.

Lærernes arbejdstidsregler er efter arbejdsgruppens mening gennemgående for 'restriktive', antyder chef for skolekontoret i Finansministeriet Agnete Gersing, der er med i arbejdsgruppen. Og det skulle der gerne laves om på.

- De ret restriktive regler for, hvordan man skal fordele arbejdstiden, går igen på alle skoleområderne. Arbejdsgruppen udreder så, hvordan det ser ud, med henblik på at kunne stille krav til overenskomstforhandlingerne næste år, siger Agnete Gersing.

Forhandlingsleder Anders Havkrog, KL, bekræfter, at undervisningens arbejdsgivere er gået sammen om at analysere lærernes arbejdstid.

- Er KL nu begyndt at opstille overenskomstkrav sammen med Finansministeriet?

- Det vil jeg sige nej til. I KL har vi, igennem jeg ved ikke hvor mange år, arbejdet på at få forhandlingsretten på folkeskoleområdet, så sigtet er selvfølgelig ikke at give den tilbage til Finansministeriet.

- Skal Finansministeriet, der sidder ved bordenden i arbejdsgruppen, godkende jeres overenskomstkrav?

- Nej. KL er arbejdsgiverpart i folkeskolesammenhæng. Det er KL, der opstiller overenskomstkrav. Det er KL, der fører forhandlingerne, dem skal vi hverken have godkendt eller tilrettelagt i Finansministeriet.

Arbejdsgruppens formand, forhandlingsdirektør Finn Hoffmann, Finansministeriet, holder kortene tæt ind til kroppen.

- Det eneste, jeg vil sige, er, at arbejdsgiverne på undervisningsområdet har nedsat en arbejdsgruppe, siger Finn Hoffmann.

- Hvad laver den?

- Det er almindelig overenskomstforberedelse.

- Handler det om større fleksibilitet i lærernes arbejdstid?

- Jeg vil kun sige, at vi ikke er tilfredse med de nuværende arbejdstidsregler. Ellers ville vi jo ikke have nedsat den her arbejdsgruppe, siger Finn Hoffmann.