Uro om folkeskolen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som en af sine sidste embedshandlinger erklærede tidligere undervisningsminister Ole Vig Jensen, at folkeskolen med statsgaranti ville få ro, hvis Danmarks Lærerforening bare gik med i samarbejdet 'Folkeskolen år 2000'.

Men en statsgaranti er tilsyneladende ikke så meget værd nu om dage. Den 24. juni offentliggør undervisningsminister Margrethe Vestager således værket 'Kvalitet i uddannelserne'. Det er produceret af det tværgående udvalg mellem Undervisningsministeriet og Finansministeriet, som også lavede hæftet om uddannelserne, der indgik i regeringens udspil 'Danmark som foregangsland'.

Departementschef i Undervisningsministeriet Henrik Nepper-Christensen er formand for udvalget, og det sekretariatsmæssige ansvar ligger hos kontorchef Agnete Gersing i Finansministeriet.

- 'Kvalitet i uddannelserne' giver de samme anbefalinger som 'foregangspjecen', siger Agnete Gersing.

- Kommer der så lovinitiativer til efteråret om for eksempel en opstramning af den faglige målfastsættelse i folkeskolen?

- Det vil undervisningsministeren fortælle om den 24. juni.

'Foregangspjecen' anbefaler også større fleksibilitet i lærernes arbejdstid. Et andet tværgående udvalg, hvor Agnete Gersing i øvrigt også har sæde, mellem de to ministerier og Kommunernes Landsforening og Amtsrådsforeningen arbejder netop nu med at formulere overenskomstkrav om mere fleksible arbejdstidsregler på uddannelsesområdet.jvo