15.000 kroner for skoleopgave

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Elever i 9.-10. klasse opfordres af Kommunernes Landsforening (KL) til at skrive deres projektopgave som en prisopgave for KL. Det obligatoriske skolearbejde kan således belønnes med op til 15.000 kroner i præmie, som udbetales af Kommunernes Jubilæumsfond.

Det handler om, at kommunerne gerne vil rekruttere tilstrækkeligt mange unge til at arbejde i kommunerne i de kommende år. Kommunerne har et negativt image hos de unge, og dette forsøger KL nu at ændre ved at udskrive en prisopgave, så de unge får øjnene op for kommunen som en attraktiv arbejdsplads.

- Når Kommunernes Jubilæumsfond vælger at belønne vinderopgaverne med i alt 50.000 kroner, er det for at fange elevernes opmærksomhed, siger Ilona Abrahamsen fra KL.

- Der er mulighed for, at en hel klasse laver opgaven sammen, og hvis det skal være interessant for eleverne at beskæftige sig med kommunen, så nytter det ikke, at 24 elever skal dele en præmie på 1.000 kroner, siger Ilona Abrahamsen.