Mange måder at lære på i Vejle

Læringsstile er godt, men er ikke svaret på alt, mener skolechefen i Vejle.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vejle Kommune investerer i udviklingsprojekter, der følges af forskere. På trods af den store eksponering af læringsstile handler flere af dem om helt andre metoder. Én skole arbejder for eksempel med innovation og iværksætteri, mens en anden satser mere på kunstneriske fag.

Det er der en god grund til, forklarer Annette Jensen, skolechef i Vejle Kommune.

»Da vi i forvaltningen sagde ja til Gauerslund, måtte vi samtidig gøre noget for de andre skoler. Vi var enige om, at det ikke kun skulle handle om læringsstile. Det er et godt værktøj til at knække nogle koder, men det er ikke svaret på alt«, siger hun.

Projekterne bliver fulgt af forskere fra Universe Research Lab. De skal finde ud af, hvilke metoder der virker, men de gør mere end at beskrive dem på skolen.

»Det er aktionsforskning, hvor forskerne kommer tæt på praksisfeltet. De stiller de frække spørgsmål til lærere og skoleledere og peger på, hvad der virker og ikke virker. Spørgsmålene er med til at forbedre projektet«, siger Annette Jensen.

Ved siden af udviklingsprojekterne på skolerne har kommunen også oprettet en Plan B-Skole, hvor elever med faglige vanskeligheder kommer på et tiugers intensivt kursus baseret på læringsstile.

Ligesom eleverne på Gauerslund Skole har alle elever i Vejle været gennem trivselsundersøgelsen God Skole. Samtidig er lærernes vilkår for at udføre deres arbejde blevet undersøgt. Resultatet af undersøgelsen er endnu ikke offentliggjort.

Kamp

I efteråret 2008 sendte Tv2 otte udsendelser fra Gauerslund Skole. Man fulgte skolen i 100 dage, mens Svend Erik Schmidt, der er ekspert i læringsstile, sammen med lærere og skoleleder arbejdede med den faglige side af sagen. Nu har Tv2 igen været på Gauerslund Skole. Det bliver til programmet »Skolen - et år senere«, som foreløbig er programsat til den 3. november klokken 20.00.