I tre områder af landet rejser centerdannelsen flere spørgsmål, end den besvarer

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nogle steder ser oplægget til CVU-dannelse ud til at komme tæt på den ideelle løsning. Andre steder ser der ud til at være langt, rigtig langt, igen.

Østjylland

Et af brændpunkterne er det østjyske område fra Jelling og sydpå. Her har Haderslev Seminarium og Den Sønderjyske Sygeplejeskole søgt om at blive et ubetinget kernecenter, og Jelling Seminarium har søgt om at få sin egen CVU-godkendelse.

I området er der flere pædagogseminarier, der ikke er med nogen steder, og hvad der skal ske med DPU-afdelingen i Haderslev, er uvist, da den dækker hele området.

København og omegn

Tre CVU'er har seminarier fra København i deres midte, og de bejler alle tre til DPU for at få andel i områdets efter- og videreuddannelse af lærere og pædagoger. Udenfor står Frederiksberg Seminarium, der vil danne et netværk med en række institutioner fra andre uddannelsesområder. Konsekvenserne for efter- og videreuddannelsen er uoverskuelige.

Sjælland

Lærerseminarierne på Sjælland uden for hovedstaden har fordelt sig på tre centre, hvoraf det ene rækker ind i København. De to andre, CVU Sjælland og CVU Syd, skal begge have andel i den efter- og videreuddannelse, der foregår fra Vordingborg, landets mindste DPU-afdeling. Kabalen i området bliver måske særlig svær at få til at gå op, fordi CVU Sjælland med forhenværende undervisningsminister Ole Vig Jensen som formand allerede er godkendt som kerne-CVU.