Gratis software

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'GnuSkole' er et projekt, der har til formål at udbrede brugen af fri software (GNU/Linux) i grundskolen i Danmark. Projektet består af varierende bogmateriale og software, der introducerer nye Linux-brugere for Open Source Software.

På 'GnuSkolen's hjemmeside er det muligt at læse praktiske beskrivelser af, hvordan man kan udnytte GNU/Linux og Open Source Software (OSS) som styringssystem i almindeligt skoleregi.

På nedenstående side finder man også et forum for diskussion og udveksling af praktiske råd og erfaringer mellem systemadministratorer på skoler, der i større eller mindre grad benytter OSS.

For interesserede, der ikke helt er med på disse koder, er Linux et styresystem på lige fod med Windows. Linux har mange fordele - en af de væsentlige er, at softwaren er gratis. Det vil sige, at en almindelig skole vil kunne spare en anseelig sum penge ved at benytte Linux-platformen. Dog skal det fremhæves, at der endnu ikke bliver udviklet deciderede undervisningsprogrammer til afvikling på platformen. Det betyder på sigt ikke det store, da fremtidens undervisning angiveligt vil være at finde på internettet. Og Linux er særdeles god til internet-afvikling.

Læs mere på www.gnuskole.dk/