Anmeldelse

Skal du ha' det på?

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Skal du ha' det på?" handler om samtaler mellem mødre og døtre. Forfatteren er professor i lingvistik, og hun undersøger, hvordan vi udfolder os sprogligt i forskellige sammenhænge. Forholdet mellem mor og datter er for hende "alle forholds moder", der får enorm indflydelse på, hvilket menneske vi bliver. Derfor er det interessant for hende at studere, hvordan mødre og døtre taler sammen.

Fakta:

Titel: Skal du ha' det på?

Forfatter: Deborah Tannen

Oversætter: Birgitte Brix

Pris: 299 kroner

Sider: 260 sider

Type: Bog

Forlag: Akademisk Forlag

Bogen er meget amerikansk. Det ses både i dyrkelsen af mor-datter-forholdet, i meget af det, de snakker om  - skal man barbere ben eller ej - og i bogens endeløse mængder af sammenlignelige cases, som amerikanske bøger bliver så tykke af. Men alle vil kunne genkende noget og reflektere over, om de selv forfalder til den opslidende samtaleform, hvor alt, der siges, skal vejes på en guldvægt for ikke at udløse skænderier.

Men også interessant at læse som redskab til at styre forældresamtaler, hvor både mor og datter deltager.