Troværdighed skal samle lederne

Lederforeningen skal fortsat udvikle sin egen profil i DLF, mener ny sekretariatsleder

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Udviklingen har vist, at ledere og lærere godt kan være i samme fagforening. Det skal blot være tydeligt for alle, at de kan have forskellige interesser.

Det klarsyn har Lederforeningen været med til at skabe, mener Poul Krogstrup, 55, og ny sekretariatsleder i Lederforeningen fra 1. august.

'Tidligere stod lederne svagt i Danmarks Lærerforening, men det har Lederforeningen rettet op på. Lederne har fået en selvstændig profil i DLF, men det er et arbejde, vi ikke er færdige med at udvikle. Vi skal arbejde så troværdigt, at alle ledere kan se styrkesiderne ved at være en del af DLF', siger Poul Krogstrup.

Han har selv en fortid som skoleleder på Islev Skole i Rødovre, men i de seneste syv år har han arbejdet først som konsulent i Kommunernes Landsforening og dernæst som viceskoledirektør og skolechef i Hvidovre Kommune. Han har set til fra sidelinjen, mens skolelederne har delt sig i to lejre.

'Det gør, at jeg kan gå fordomsfrit til arbejdet med det langsigtede mål at skabe en slagkraftig lederforening. Hvis vi skal samle lederne, skal ledelsesarbejdet defineres og respekteres som noget særligt, og lederne skal være sikre på, at Lederforeningen har styr på deres arbejdsvilkår', siger Poul Krogstrup.

Han har valgt at skifte job for at kunne koncentrere sig om skoleledernes arbejdsvilkår.

'Generelt er lønnen ikke det store problem, men skolelederne mangler tid. Det går ud over kvaliteten af deres arbejde. Det ved de godt rundt om i kommunerne, men de er nødt til at prioritere deres penge. Derfor er det en af vores fornemste opgaver at argumentere for, at kommunerne giver skoleledelse en højere prioritet'.

Nybo savner børnene

Poul Krogstrup afløser Birgitte Nybo, der 1. maj begynder som skoleleder på Søndermarkskolen på Frederiksberg. Hun har sagt op som sekretariatsleder i kølvandet på Lederforeningens repræsentantskabsmøde. Her måtte Jens Færk ud i kampvalg for at blive genvalgt som formand.

'Det var ikke min plan, at jeg kun skulle være sekretariatsleder i knap to år. Men jeg savner børnene og de mange mennesker, der er på en skole. Her er vi kun en lille flok', siger Birgitte Nybo.

Ny i flokken hos Lederforeningen bliver også 47-årige Karsten Hansen, der 1. juni begynder som konsulent i en nyoprettet stilling. Han kommer fra et job som skoleleder for 30 lærere og 225 elever på Ølsted Sogneskole i Frederiksværk Kommune og skal være konsulent i Lederforeningen.

Karsten Hansen er netværksrepræsentant for Lederforeningen og har en fortid som formand for Frederiksværkkredsen. En af hans opgaver bliver at styrke Lederforeningens lokale led.

'Det er et nyt og uprøvet arbejdsområde, som jeg glæder mig til at arbejde med. Konkurrencen fra Danmarks Skolelederforening betyder, at vi hele tiden skal køre i et ekstra gear for at markere os over for medlemmerne', siger Karsten Hansen.

Henrik Stanek er freelancejournalist

Powered by Labrador CMS