Uskolet

Nu vil minister også indføre karakterer for elevers præstationer i frikvartererne

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I kølvandet på det nylige forslag om såkaldte flidskarakterer vil undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil nu også give elever karakterer for deres indsats i pauser og frikvarterer.

"Set med samfundets briller er tre ting afgørende, når børn bliver til voksne", udtaler ministeren. "Dels at de er fagligt dygtige, dels at de er flittige - og dels at de faktisk formår at begå sig i et dynamisk konkurrencesamfund". Ministeren understreger, at endnu en ny karakter vil hjælpe dem, der måske hverken er særligt dygtige eller særligt flittige.

"Som systemet er indrettet nu, får eleverne ikke credit for, hvad de præsterer uden for klasselokalet, selv om de kan have kompetencer, der er nok så anvendelige. Det kunne være, hvis de for eksempel er gode til at manipulere eller dygtige til at lyve. Måske har de evner for at bagtale og vinde kammerater over fra konkurrerende klasser. Eller måske er de - lad os da bare være ærlige - simpelthen knaldgode til at slås".

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.

Powered by Labrador CMS