Uskolet

Lektiehjælper: Du mener sådan én her – plus 27 andre elever?!

Publiceret

En lærerstuderende, der ved siden af studierne arbejder som lektiehjælper, befinder sig i en slags choktilstand, efter at det for nylig stod klart, hvad en almindelig arbejdsdag for en folkeskolelærer faktisk indebærer.

Et par gange om ugen mødes den såkaldte “mentor” med en elev med forskellige faglige udfordringer, og det opleves som en ganske krævende opgave. “Jeg er nødt til hele tiden at sørge for, at eleven holder fokus, så ud over det rent faglige skal der virkelig arbejdes med motivation og rammesætning”.

Men der er trods alt kun tale om en enkelt elev. Og derfor kom det også bag på lektiehjælperen forleden at erfare, at der i en typisk skoleklasse ofte er et noget større antal. “Du mener sådan en elev, som jeg har her – og så derudover nogle og tyve andre børn? Som man også har ansvaret for? Alle sammen? På én gang?!”

Den lærerstuderende genovervejer i disse dage sin fremtid. 

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.