Debat

Spot

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Potentielle kommende kolleger får af Folkeskolen nummer 12 holdt en kæmpegulerod op (ingen arbejdsgiver kunne vel påstå at kunne finde en større).

Fakta er, som de foreligger oplyst over for medlemmerne, at:

Fra 1. april 1997 til 31. marts 2000 stiger grønlandske offentligt ansattes løn med 3,75 procent, og heraf udløses de 1,75 procent per 1. april 1997 og 1,25 procent per 1. oktober 1998, mens resten er afsat til uddannelsesfond med videre, hvilket er en ganske anden og meget skuffende historie end den, Folkeskolen bilder DLF-medlemmerne ind.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Grønlands Lærerforenings bestyrelse valgte ved forrige overenskomst ikke at skrive under på en arbejdsgiverdikteret aftale, men valgte at forlade forhandlingerne med æren i behold. Lønforholdene blev herefter fastsat ved lovindgreb.

Denne gang har bestyrelsen, hvor det opnåelige i forhandlingerne heller ikke var særligt spiseligt, valgt at lægge afgørelsen ud til medlemmerne, hvilket synes at være en fornuftig beslutning. Det skal herefter vise sig, om lærerne i Grønland lader sig ydmyge nok en gang. Det skal en kommende urafstemning nu vise.

Reelt betyder en vedtagelse af aftalen nemlig, at den gælder for en femårig periode, idet der på ingen måde er taget hensyn til det lønefterslæb, der for tiden foreligger.

Lærerne i Grønland begynder stadig på trin 21 og slutter på trin 38. En lavere indplacering til en lavere løn på trinene! Man skal altså ikke forvente at 'lave' penge på et Grønlandsophold; men hører man til den type, som kan leve med, at arbejdet bærer lønnen i sig selv, er der store muligheder for at føle sig rig i et Grønland med en storslået natur og nogle dejlige mennesker. Det er jo rigtig rart, for feriefrirejsen, hvor man kan komme rundt i Grønland (hvor det er rasende dyrt at rejse privat), 'hjem til Danmark' og besøge familie og venner eller en tur ud i den vide verden, bliver også afskaffet per 1. april. Til gengæld indføres en feriefond med det formål at bidrage til støtte for ferieafvikling for vore nye kolleger.

Niels-Jørn Jakobsen

fritidsinspektør, Ilulissat

Svar:

Fejlen blev rettet i sidste uge.

Redaktionen