Uskolet

»Inklusion er ikke nogen spareøvelse« 
gentaget lige lidt 
for mange gange ­efterhånden

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Både KL og Ministeriet for Børn og Undervisning har flere gange påpeget, at inklusion ikke er en spareøvelse. Faktisk har de måske påpeget det lige lidt for mange gange efterhånden. Det mener i hvert fald en skolepsykolog, som finder, at alene antallet af gange, det er blevet sagt, gør det hele lidt mistænkeligt.

Men spørger man på denne baggrund KL, er svaret stadig det samme: »Det er ikke nogen spareøvelse. Det er ikke nogen spareøvelse. Der er ganske vist relativt små årgange disse år, og her under finanskrisen må vi jo alle sammen være indstillede på at bidrage med … nej, det er ikke nogen spareøvelse, det er det altså ikke. Virkelig ikke. I hvert fald ikke sådan på den måde«.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med 
tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder 
i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.