Uskolet

Guide: Her skal lærerne på sommerferie

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Samfundsfagslærer

Jo, det folketingsvalg var en hård nyser. Men prøv en romantisk weekendtur for to til Pyongyang, så bliver man alligevel lidt rørt over det danske demokrati.

Musiklærer

Ham den langhårede fra Beatles besøger Midtsjælland i begyndelsen af juli. Du kan alle akkorderne til »Yesterday«. Det kan ikke gå galt.

Matematiklærer

Tag i år på en dejligt afslappende kvantitetsferie. Nu for eksempel Finlands søer - er der virkelig tusind?

Geografilærer

Bjørn Lomborg tror, at det hele også eksisterer næste år, men du kender klodens tilstand. Af sted med dig, inden det hele er for sent.

Hjemkundskabslærer

Madpyramider har du arbejdet med. Men vidste du, at der nede i Egypten ligger nogle kæmpestore bygningsværker, som minder utroligt meget om dem?

Fysik/kemi-lærer

Andre folks børn i villatelte på campingpladser i Sydeuropa i juli. Ved hvilken temperatur smelter den menneskelige krop?

Billedkunstlærer

Du snakker hele tiden om Louvre og Tate og MoMA. Men tag nu over og få set den svigerindes udstilling af sjove og udtryksfulde papmaché-skildpadder, som du lovede i marts.

Sløjdlærer

Fra akavet sløjdlærer til sexet skovmand. Visit Sweden.

Tysklærer

I år skal det være Ruhr-distriktet. En overset perle er måske så meget sagt, men også her kan de noget med øl og hornmusik. Dog kun øl og hornmusik.

Historielærer

Slotte. Tag audioguiden. Gå skeptisk rundt og lyt med hænderne på ryggen. Vræng hånligt, hver gang du støder på faktuelle fejl.

Biologilærer

Det kan jo ikke blive regnvejr nok for sådan nogle nørdede outdoortyper i jordfarvet tøj med lommer over det hele. Pøjpøj med at blive hjemme i Danmark.

Natur/teknik-lærer

Flyv. Hvor som helst. En flyvemaski-ne vejer 60 ton med 900 kilometer i timen cirka ti kilometer oppe. Hvis ikke det er natur/teknik, der kalder på gintonics i plasticglas, hvad er så?

Engelsklærer

Ja, du elsker London. Åh, hvor alle engelsklærere dog bare elsker London. Men så flyt dog derover, hvis alting er så meget mere charmerende og høfligt og med bedre humor.

Fransklærer

Lalandia. Hold nu op med at være sådan en skide snob.

Dansklærer

Opsøg den elskede danske kultur, det prægtige danske sprog - danskerne. Oplagte steder i sommerferien, hvor dét bedst lader sig gøre: Berlin, Barcelona, Kreta.

Kristendomskundskabslærer

Der er mange kirker dernede i Sydeuropa. Men en dag vil dine tre papdøtre på fem, 13 og 16 takke dig for at have vist dem hovedparten.

Idrætslærer

Jo, du må gerne pakke løbeskoene med i kufferten. Du må også gerne spankulere rundt nede ved poolen i din elskede »Halvmaraton 2008«-T-shirt. Men se nu også at få slappet lidt af her i ferien. Inden du ser dig om, er du tilbage på løbebåndet. God sommer!

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.

Powered by Labrador CMS