Niels Kløve

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi har mistet Niels Kløve - en rigtig lærer - et dejligt menneske.

Med stor sorg var vi mange, der måtte følge Niels Kløves lange kamp mod den sygdom, der i maj gav ham fred.

Niels var aldrig syg - han var der altid. Han var der som en utroligt positiv kollega, en kompetent og dedikeret underviser, en solid, loyal og pålidelig arbejdskraft - og en fantastisk ven.

Men først og fremmest var han der for sin kone, Elsebeth, som nu kan se tilbage på næsten 30 års lykkeligt samliv med utallige oplevelser på spændende rejsemål i flere verdensdele. Sammen fandt de glæden ved at opleve - og ikke mindst smage på - alt det nye og ukendte.

Og sådan var han også i sit virke på Græsted Skole. Konstant dygtiggjorde han sig inden for alt, hvad der rørte sig inden for hans fag - til stor glæde for såvel kolleger som de mange, mange elever, der af ham blev ført ind i matematikkens verden.

Da edb i 70'erne blev en del af den nye fremtid, var han en af de allerførste, der så mulighederne. Han blev simpelthen skolens »Mr. It«. Altid rolig og parat til at hjælpe og løse problemer for enhver, der bad om hans assistance.

I november 2010 blev han hyldet for sit virke på Græsted Skole gennem 40 år. Den officielle æresbevisning var Dronningens Fortjenstmedalje - men det, der overvældede ham allermest, var, at receptionen i den anledning blev et helt usædvanligt tilløbsstykke. De var der alle sammen for at understrege deres respekt og anerkendelse for hans store indsats: familie, venner, viceborgmesteren, skoleledelsen, tidligere og nuværende kolleger, forældre og først og fremmest eleverne! For en gangs skyld blev den ydmyge kæmpe lille …

Der er mange slags lærere - men kun få af Niels Kløves kaliber.

Æret være Niels Kløves minde.