Anmeldelse

Familiens råd

- En dokumentarfilm og et debathæfte om familierådslagning i Danmark

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Formålet med filmen er at udbrede kendskabet til familierådslagning, som er en metode, der vinder frem inden for børne- og ungeområdet i Danmark.

I filmen følger vi 12-årige Marc, der er gået i sort efter forældrenes skilsmisse. Han har helt opgivet at gå i skole, og socialforvaltningen skal nu gribe ind. Man foreslår familierådslagning. Mor, Marc, moster, mormor og onkler samles under supervision af en socialrådgiver til en række møder og finder en ordning, som familien kan magte (for eksempel vække drengen om morgenen på mobilen, så mor og søn ikke begynder dagene med voldsomme skænderier), og Marc kommer i en lille privatskole, hvor det går godt.

Hvis forældre og børn magter at inddrage hele den pukkelryggede familie, og familien orker det, er det sikkert en brugbar løsning. Skolernes kontaktgrupper kan i filmen få gode ideer, de kan give videre til det lokale socialvæsen. Metoden bliver brugt flere steder i landet og er så billig, at alle socialchefer vil elske den.