Anmeldelse

Det gamle Rom

En spændende billedfortælling om tro og retfærdighed i Collosseum

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

15 delemner handler alle om aspekter af antikkens Rom.

Til hvert kapitel er der i kanten af siderne en tegneserie, der understreger og levendegør temaet i det pågældende kapitel. Disse små tegneserier er med til at dramatisere stoffet og fængsle de yngste elever, som er målgruppen. At der er tale om en spændende billedfortælling, hersker der ingen tvivl om. Der er i sandhed tale om et meget visuelt bombardement på voldsomt komprimerede sider, hvor teksten og illustrationerne er så handlingsmættede og i så rigt mål, at der næppe bliver tid til refleksioner - der havde såmænd været stof nok til mindst tre bøger. Billedligt talt minder det om en tv-serie for unge, hvor sekvenserne endelig ikke må blive for lange for ikke at kede tilskueren.

Roms historie er på mange måder en dramatisk affære, hvilket bogen heller ikke lægger skjul på. De mere kultiverede sider af Roms historie synes da også at stå noget i skyggen af krig, blodig underholdning og slavers skæbne.

For den kyndige lærer vil der være basis for mange gode samtaler i klassen om livet i antikkens Rom, både de dramatiske og de mere fredelige sider.