Lån penge

Vil du have lønnen til at slå til længere, er der al mulig grund til at holde øje med de renter og omkostninger, som du betaler, hvis du skal på lånemarkedet

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er store forskelle på, hvad brugsretten over andres penge koster og selvom du kun skal låne et mindre beløb til forbrug, kan du nemt spare mange hundrede kroner om året ved at låne der, hvor det er billigt.

Vi har set på, hvad det koster at låne 25.000 kroner i tre år hos otte låneudbydere. Tre af dem er almindelige pengeinstitutter, fire er foreninger eller institutioner, der enten har særlige tilbud til medlemmer af Danmarks Lærerforening og tilsvarende organisationer, eller som kun låner ud til disse grupper.

Som det fremgår af skemaet nedenfor, løber der meget færre omkostninger på, hvis du benytter de lånemuligheder, der er knyttet til din faglige organisation. Gør du ikke det, kan du nemt samlet komme af med 3.000-4.000 kroner mere, end du behøver.