Anmeldelse

Let's be together

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hairon er 14 år og dramaqueen. Han elsker makeup, lange negle, højt hår og stilletter. Han bor i Jylland med sin danske papfar, brasilianske mor og fire små brødre. Før sin femtenårsfødselsdag rejser han med sin mor tilbage til Rio for at møde sin far, som han ikke har set i flere år.

Fakta:

Titel: Let's be together

Serie: Næsten voksen

Type: Dvd

Forlag: Bastard Film

Faderen får et chok, da han ser sin søn skabe sig som trans. Han er selv danser, kender miljøet og ved, hvor skrapt drengen kan få det i mødet med folks fordomme. Efter mange samtaler støtter han dog drengens ret til selv at vælge stil. Faderen er dygtig til at sy, og han begynder på et fantastisk Cleopatra-kostume, som han syr færdigt og har med til Danmark, da han skal besøge drengen til fødselsdagsfesten, hvor klassekammeraterne er inviteret til fest. De kommer i deres almindelige tøj og mødes af Hairon i sit skrud. Alle accepterer tilsyneladende Hairons udklædning og manerer. Flot af drengen at turde være det, han har lyst til, og flot af forældre og kammerater, at de accepterer hans stil.

En rørende, oplysende og provokerende film. Men optagelserne er så langsomme og dvælende, at en hel klasse vil kede sig. Den er bedst egnet til hjemlån eller visning i små grupper som oplæg til snak.

Far og søn taler portugisisk, men der er engelske undertekster på 8.-klasse-niveau.

Vises i foråret 2009 på Tv2.