Anmeldelse

Håndbog til geografi

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter at geografi er blevet et prøvefag, har man som underviser heldigvis oplevet, at der er blevet tilført flere resurser til faget. Mange af forlagene har satset massivt på at udarbejde nye undervisningsmaterialer. De fleste har været taskebøger, altså grundbøger og opgavebøger, der har været en del af et system.

Fakta:

Titel: Håndbog til geografi

Forfatter: Mogens Lerbech Jensen

ISBN: 978-87-23-01984-4

Pris: 96 kroner

Sider: 56 sider

Type: Bog

Forlag: Alinea

En gang imellem går forlagene lidt videre og udgiver et sideprodukt, der ikke indkøbes som en selvfølge på skolerne. Alinea har udgivet sådan et produkt skrevet af en erfaren forfatter. "Håndbog til geografi" af Mogens Lerbech Jensen er en udgivelse, der kan fungere som et nyttigt værktøj for eleven.

Bogen er opbygget som en opslagsbog, hvor begreber og fakta er inddelt i små discipliner inden for det geografiske fagområde. Det giver overblik og indsigt for eleven, der hermed får chancen for at se sammenhængen mellem del og helhed. Vil man gå ind i bogen fra et overordnet begreb, bruger man blot indholdsfortegnelsen, der er delt ind i relevante områder. Søger man derimod en oplysning eller forklaring på et bestemt ord, bruger man stikordsregisteret bagerst i bogen.

Sidst i bogen har Mogens Lerbech Jensen givet sit bud på, hvordan en regionalgeografisk analyse kan se ud. Den er dejlig brugbar som støtte til eleverne, når de skal undersøge og analysere lande og regioner.

Selve opslagene er opbygget sagligt med gode og forklarende illustrationer, og teksten er skrevet i et passende læseniveau målrettet til udskolingen uden at give køb på fagligheden.

"Håndbog til geografi" er et godt og kompetent hjælpeværktøj og kan klart anbefales som håndbog, der kan bruges, når begreber, fakta og analyser hurtigt skal undersøges.

Powered by Labrador CMS