Uskolet

Læreres 
bagland kræver mere tilstedeværelse

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter at både ministeren og skoleledernes formand har været fremme med forslag om, at lærerne skal være længere tid på skolen, bliver der nu også rejst krav om højere grad af tilstedeværelse fra anden side. »Lærerne bør være noget mere til stede herhjemme«, lyder det i en erklæring fra hjemmefronten.

En række kærester, mænd og koner til folkeskolelærere er trætte af, at de ser så lidt til deres partnere. »Og når de endelig er hjemme og ikke til møder eller på lejrskole eller har samtaler, så fistrer de forvirrede rundt med dårlig samvittighed og retter hjemmeopgaver og taler i mobil med alle mulige kolleger og ledere og forældre. Nej, vi må altså kræve, at lærerne er mere hjemme hos os, det giver et bedre miljø«, lyder det fra baglandet.

Skoleledernes formand mener, at det er en gammeldags måde at tænke på. »Det er et levn fra industrisamfundet«, siger han.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.