Yrsa Bender

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var med dyb sorg, vi fredag den 9. februar på Gudumholm Skole modtog meddelelsen om, at lærer Yrsa Bender var afgået ved døden torsdag den 8. februar.

Yrsa Bender blev uddannet småbørnslærerinde fra Odense Seminarium i 1966, og efter vikariater blandt andet på Sanderumskolen ved Odense kom hun den 1. maj 1967 til Gudumholm Skole.

Yrsas arbejdsområde blev meget hurtigt specialundervisningen, som hun byggede op og lagde mange kræfter i. Det var Yrsas fortjeneste, at specialundervisningen eller 'ekstra', som børnene ofte kaldte det, blev en helt naturlig del af undervisningen på skolen, som børnene med arbejdsglæde og optimisme deltog i. Yrsa var konstant optaget af at give den bedst mulige undervisning, og i de senere år arbejdede hun med ildhu på at integrere edb i specialundervisningen, idet hun straks så de muligheder, der lå i dette hjælpemiddel. Hendes undervisning har altid været meget professionel, velforberedt og inspirerende. Hun havde en meget stor viden, som hun utrolig dygtigt var i stand til at formidle til børnene. Der stod respekt blandt forældrene om Yrsas arbejde.

Yrsa havde en meget stor arbejdsevne og et engageret, udadvendt væsen, som gjorde hende til en meget aktiv deltager i lokalområdets liv. Gennem årene har hun været leder af ungdomsklubben i Gudumholm, formand for Gudumholm Borgerforening, revyinstruktør, gymnastikinstruktør og i de senere år en dynamisk og dygtig medarbejder ved Radio Øst. Alt dette og et meget stort talent for at skrive lejlighedssange gjorde Yrsa Bender til en meget kendt og respekteret person i hele kommunen.

Ære være Yrsa Benders minde.

Ansatte på Gudumholm Skole