Debat

Svar efterlyses

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 1/2, 1996 stillede jeg nogle spørgsmål vedrørende kongresbeslutningen om den decentrale løn. Jeg troede, der ville komme et svar. Jeg er selvfølgelig nødt til at gentage to af de spørgsmål, der trænger sig på til kredsenes generalforsamlinger i marts.

1. Er det lovligt, at en kongres ændrer på et overenskomstforlig, efter at det er indgået?

2. Hvem skal kredsstyrelsen rette sig efter, hvis generalforsamlingen pålægger kredsstyrelsen at indgå aftaler (der ligger ud over de få områder, som kongressen har vedtaget, at den decentrale løn må anvendes til) vedrørende den decentrale løn?

Jeg forventer et klart svar.

Georg Eriksen

kongresdelegeret, kreds 153, Aalborg

Svar:

Svar på spørgsmål et:

Kongressen vedtog i november 1995 lokale retningslinier for anvendelse af decentral løn. I aftalen om decentral løn fremgår det af bemærkningerne til paragraf to, styk et, at der i øvrigt vil kunne udsendes retningslinier til de lokale repræsentanter om aftaleindgåelsen. Og det er, hvad kongressen gjorde.

Svar på spørgsmål to:

Kongressen er ifølge paragraf 14 i foreningens vedtægter foreningens højeste myndighed. Foreningens politik vedrørende anvendelse af decentral løn er således fastsat af foreningens øverste myndighed.

Venlig hilsen

Anni Herfort Andersen

Formand for DLF

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler