Skoleinspektør Jens F. Ryttov

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med dyb sorg modtog vi mandag den 12. februar meddelelsen om Jens' pludselige død.

Jens var en afholdt chef, der med sit rolige væsen og store hjerte stod os alle nær. Hos ham fandt børn, forældre og personale altid en interesseret tilhører, der med indfølingsevne og engagement var villig til at gøre en indsats for at løse såvel små som store problemer.

Jens' store interesse var altid specialundervisningen. Hele hans virke var inden for dette område, fra han som nyuddannet blev ansat på Parkskolen i Kolding, senere som konsulent for specialundervisningen i Fredericia, til han i 1981 blev ansat som leder af Skolen ved Stadion og Haderslev Voksenskole.

I hans fritid var han også engageret i specialundervisningen som redaktør for tidsskriftet 'Specialpædagogik'. Ingen tvivl om, at vi med ham har mistet en fremtrædende personlighed inden for specialundervisningen.

Jens' arbejde på skolen har været karakteriseret af hans store engagement. Han har med sin indsats været med til at fastholde og udbygge kvaliteten i det undervisningstilbud, de psykisk udviklingshæmmede børn her har nydt godt af.

I den svære tid går vore tanker og medfølelse til hans familie, kone og børn.

Ære være hans minde.

På personalets vegne

Jørgen Krogh