Mislykket forsøg på genoplivning

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Idrætslærernes efteruddannelse halter bagefter og begrænser sig i mange kommuner til små kurser af få timers varighed. Alligevel lykkedes det ikke for Danmarks Højskole for Legemsøvelser, DLH, at genoplive sit årskursus i idræt.

- Kun fire af de 15 tilmeldinger var prioriteret i gruppe A, mens et par stykker lå i B. Resten var C-tilmeldinger, fortæller projektmedarbejder Flemming Knudsen fra DLH. Han har netop gjort ansøgningerne op og landede altså langt fra de 16 lærere, der skulle til for at gennemføre kurset.

Trods den ringe interessse vil DLH sandsynligvis tilbyde årskurset igen til næste år.

- Der er et stort behov for efteruddannelse, fordi den nye læseplan for idræt er meget anderledes end den gamle. Nu er idræt ikke kun et aktivitetsfag. Det er også et kundskabsfag, hvor eleverne blandt andet skal lære om deres kroppe og fysiske udvikling, siger Flemming Knudsen.

- Men det er klart, at vi må finde ud af, hvordan vi gør kurset mere attraktivt for skolevæsener og andre bevilgende myndigheder. Det er åbenbart ikke nok, at vi synes, kommunerne bør sende deres idrætslærere på kursus, så de kan blive uddannet til at være de lokomotiver, der kan trække hele omstillingen af idrætsfaget, siger Flemming Knudsen.

Det hidtil seneste årskursus i idræt på DLH blev gennemført tilbage i 1981.