Musik

Sammenspilsmappen 6

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

- Et men'ske ligesom du

Af Gitte Trier

22 løse kartonark, 155 kroner

Folkeskolens Musiklærerforening

Del arkene ud - instruer kort - spil og syng så! Det er i korthed systemets gode intentioner. Med et minimum af instruktion skal klassen på kort tid være i gang med at arbejde med musikken.

Materialet tager sigte mod undervisningen i 3. klasse og opefter og består af et løsbladssystem til alle stemmer, således at det ikke er nødvendigt at bruge tid på at mangfoldiggøre. Der er 15 blade med den rene sangtekst. Et blad med akkordskema. Her er klaviaturet indtegnet med tonenavnene på. Samtidig er der i skemaform vist de anvendte akkorder og tonerne deri. Et blad til bassen. Her er basguitarens strenge indtegnet og tonerne derpå. Tre blade til tre keyboards. Også her er klaviaturet indtegnet og de anvendte toner. Materialet indledes med en kort anvisning på, hvordan selve sammenspillet kan gribes an, og korte bemærkninger til de enkelte instrumenter, blandt andet også trommesættet og perkussion.

Ikke så megen snak, men i gang med musikken med det samme. Og det kommer eleverne, såfremt de er fortrolige med systemet, er vant til at læse skemaerne og er i stand til, i længere eller kortere tid, på egen hånd at arbejde med deres instrument. Et godt og appetitligt materiale.

Poul Erik Lind Larsen