Musik

Petermester Snedkersen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Af Susanne Hvitved

Hefte: 32 sider, 150 kroner

Cd: 95 kroner

Folkeskolens Musiklærerforening

Materialet tager sigte mod musikundervisningen i indskolingsklasserne og består af et arbejdshefte samt tilhørende cd.

Det har fra forfatterens side været intentionen at skabe et undervisningsmateriale, der dels tager sigte mod de mindre erfarne musiklærere, dels kan virke som ideskaber for egne aktiviteter og arrangementer. Og man må sige, at det er lykkedes.

Heftets 11 sange er forsynet med korte og præcise forslag til sang og dramatisering og små satser til stavspil, der er lige til at gå til. Cd'en indeholder alle sangene med og uden melodistemme, og den kan bruges i selve undervisningen såvel som i forberedelsesfasen, eventuelt af den knap så nodekyndige lærer, der forsøger sig med sangene. Endelig indeholder materialet et kort afsnit med metodiske anvisninger serveret i meget kort form. Grundideen bag de musikalske anvisninger, at børn lærer med hele kroppen. For den nyuddannede såvel som for den mere erfarne lærer kan det være særdeles givtigt indimellem at se sin undervisning i et større perspektiv.

Poul Erik Lind Larsen