Lyt til din krop

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

15-årige spiser mindre frugt i dag, end de gjorde i 1988. Faktisk er kurverne for indtagelse af frugt og grønt dalende i aldersgruppen af 11-15-årige ifølge en undersøgelse, der snart bliver offentliggjort. Den viser også, at danske børn og unge spiser mindre frugt end jævnaldrende i andre lande. Kun halvdelen af de 11-15-årige spiser frugt og grønt hver dag. Et par af tallene blev oplyst i sidste uge, da Sundhedsstyrelsen og Danmarks Radio præsenterede en ny kampagne for at få børn til at leve sundere og sjovere. Kampagnen indeholder blandt andet fire tv-programmer for børn. De sendes lørdage. Desuden har Sundhedsstyrelsen udgivet et hæfte med undervisningstilbud om mad og bevægelse til 3. og 4. klasse.

Kampagnen vil lægge vægt på trivsel, oplevelse og glæde. Sanserne skal i brug, og i tv-programmerne følger man derfor to børns oplevelser sammen med en kok og et par sportsfolk. Der er madlavning med forskellige rodfrugter, børnene prøver flere sportsgrene for at finde noget, de kan lide, og på en skole undersøger de to børn madpakker.

Læs mere på www.dr.dk/kropskaldertil. Her findes også links om emnet for lærere og elever.