Idræt

Sæt fart på dit barns udvikling

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Af Kim Holm

235 sider, 199 kroner

Forlaget Algarve

E-mail: algarve@mail.dk

www.forlaget-algarve.dk

Denne bog fokuserer på barnets udvikling og betydningen af fysisk aktivitet, med det udgangspunkt at motorisk og fysisk velfungerende børn klarer sig bedre både intellektuelt og socialt. Det er derfor bogens hensigt, at forældre gennem engagement og træning med barnet er med til at sætte skub i barnets udvikling. Motorisk træning og idræt er med til at udvikle det hele menneske, barnets totale formåen.

Forældrene fremstår som både rollemodeller og kontaktled til idrætsklubber og foreningslivet. Derfor indeholder en stor del af bogen en gennemgang af et stort antal idrætsgrene. Her kommer bogen rundt om individuelle idrætsgrene og holdidrætter, konkurrenceidrætter og breddeidrætter. Ved hver idrætsgren er der information om, hvad aktiviteten udvikler, om regler og rekvisitter, litteraturhenvisninger og adresser på forbund samt lidt om aktivitetens historie. I sidste del af bogen er der er række lege og spil, som kan bruges i familien, børnehaven, skolefritidsordningen og skolen

Bogen er medrivende og skrevet med stort engagement, og den giver en bred baggrundsviden om barnets fysiske og motoriske udvikling og konsekvenserne af en mangelfuld træning.

Bogen underbygger mange af de almindelige argumenter for vigtigheden af at dyrke mere idræt, og der er henvist til et stort antal undersøgelser og kilder, men desværre mangler bogen et veludbygget noteapparat med kildehenvisninger for at kunne fremstå som lærebog.

Målgruppen er primært forældre, der gennem bogen kan få viden og inspiration til at aktivere og træne med barnet og at inspirere det til livslang idræt, men pædagoger og lærere kan også få glæde af bogen. Den anbefales varmt, det er et vigtigt budskab, som vi i både et personligt og et samfundsmæssigt lys må forholde os til, og her drejer det sig ikke kun om at reflektere, men om at handle.

Britta Vestergaard