Tallene er ikke vigtige

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den 24. januar skriver Søren Andersen, som er formand for lønudvalget i Kommunernes Landsforening, i en kommentar i Jyllands-Posten, at danske lærere underviser gennemsnitligt omkring 644 timer om året, mens de hollandske når op på over 1.100 timer. Tallene har han hentet fra Ugebrevet Mandag Morgen, men Folkeskolen har senere påvist, at tallene er forkerte. Danske og hollandske lærere underviser næsten lige meget.

På spørgsmålet om, hvorvidt han ikke er ked af at bringe noget til torvs, som ikke holder, svarer Søren Andersen:

- Nej, det har jeg det ikke dårligt med. Det er en kommentar til Mandag Morgen-artiklen, og der er jo ikke belæg for at sige, at det ikke holder.

- For det første er kommentaren skrevet, før Folkeskolen satte spørgsmålstegn ved tallene. For det andet må jeg sige, at Folkeskolens indlæg er et partsindlæg. Dermed siger jeg ikke, at det er forkert. Jeg går ud fra, at nogle i Kommunernes Landsforening regner på det, men jeg har ikke hørt noget om det.

- Hvis du finder ud af, at Folkeskolens tal er rigtige, vil du så bringe et dementi?

- Nej, for det har ikke noget med det at gøre. Det (kommentaren, Redaktionen) drejer sig om, at undervisningsministeren er ude med et postulat om, at vi har forhandlet med Lærerforeningen, således at vi har givet lærerne bedre arbejdstidsregler.

- Det er da rimeligt alvorligt, at hele dagspressen lancerer nogle forkerte tal.

- Så er det et spørgsmål om, hvem der har regnet rigtigt. Det skal jeg ikke gøre mig klog på, siger Søren Andersen.