Ny praktikant vil forfølge reformen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fra februar og et år frem vil Folkeskolens læsere kunne møde redaktionens nye journalistpraktikant, 29-årige Simon Brix Justesen. Han er i gang med en kandidat i journalistik og internationale udviklingsstudier på Roskilde Universitet, men skifter nu bøgerne ud med elever og skolereform.

»Det bliver interessant at se, hvordan folkeskolereformen bliver ført ud i praksis. Hvad får det af betydning, og hvilke forandringer medfører den? Jeg vil vide, hvad der sker på folkeskoleområdet i denne brydningstid«, siger Simon Brix, der ikke helmer, før han ved så meget som muligt.

Simon har valgt journalistik, fordi han i den grad tror på oplysning. For ham at se har lærerne en vigtig opgave i at oplyse og uddanne elever til det demokratiske samfund. Men hvis man vil værne om samfundet, demokrati og gennemsigtighed, så er det også vigtigt, at der bliver holdt øje med magten. Det er Simon Brix klar til.

Han afløser Ann-Sofie Warnich, der fortsætter sin praktik hos SOS Børnebyerne.