Debat

Hvad er folkeskolelærerens ansvar og opgave - that's the question!

Lærere kan og skal kun være ansvarlige for undervisningen – ikke læring - ellers er de blevet bedt om at hjernevaske.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg ved ikke, hvor mange der læser Kristelig Dagblad. Så her er et link til en artikel om folkeskolelæreres faglige frihed fra den 19.april 2017.

https://www.kristeligt-dagblad.dk/debat/professionelle-i-det-offentlige-fratages-personligt-ansvar-og-fagligt-skoen

Og jeg kunne tilføje:

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Med folkeskolereformens fokus på ”læringsmålstyret undervisning” er læreren nu blevet ansvarlig for det, der IKKE kan styres og garanteres: elevernes læring.

Det ansvar kan kun give stress på et hidtidigt ukendt niveau. Det er som at være ansvarlig for vejret!

Lærere kan og skal kun være ansvarlige for undervisningen – ikke læring -  ellers er de blevet bedt om at hjernevaske.

Undervisnings-ansvaret kan til gengæld give uendelig arbejdsglæde. Og her kan og skal folkeskolelæreren fremme og understøtte en bestemt "ubestemt" læring; Elevens myndighedsproces. Som evalueres konstant...

Men det kræver naturligvis muligheden & tid til at planlægge og evaluere undervisningen, ikke kun at gennemføre. Det kræver tid til at tænke, kritisk og selvkritisk, sammen med fagkolleger. Med afsæt i det pædagogiske fag.

Gennemførsel  af undervisning - uden egen planlægning og egen evaluering - er noget slaver gør, ikke fagfolk i et moderne samfund!

Powered by Labrador CMS