Debat

Aktivitetstimer – hvordan, Antorini?

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kære Antorini.

Du vil i den nye skolereform indføre et antal aktivitetstimer, vistnok midt på dagen, så den bliver brudt op. Det er i sig selv måske en god idé med mere bevægelse til eleverne. Men det giver også lidt problemer.

Du henviser til, at diverse foreninger skal hjælpe til med at tilbyde aktiviteterne/undervisningen. Er det fair at sige, at aktivitetstimerne skal ligge et sted mellem klokken 11 og 14?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg bor i Skive, hvor der er fem store skoler inde i byen plus mindst 15 skoler rundt i kommunen. Der er én volleyklub, én tennisklub, én floorballklub og så videre. Er det disse klubber, der skal komme ud på skolerne og undervise skiftevis på byens skoler?

Jeg er dybt involveret i skolesport - både som tovholder, uddanner af junioridrætsledere og tidligere ildsjæl i over fem år. Jeg har i den forbindelse tæt kontakt til mange klubber i byen, da vi gerne vil på besøg i klubberne og have dem ud at undervise på skolerne. Skolesport ligger ofte klokken 14-15.30, og junioridrætslederuddannelsen er om aftenen klokken 19-21.30.

For mig har det været svært at indgå aftaler med mange foreninger - specielt om eftermiddagen - da de ikke har mulighed for at stille en instruktør/træner til rådighed - selvom viljen er til stede (de skal jo på arbejde). Ofte er det faktisk lærere (som er trænere), der kommer ud på skolen - og udsætter deres forberedelse til senere! Jeg kan i mine år komme i tanke om én instruktør, der var på flekstid, som kunne undervise om eftermiddagen - ellers ingen. Jeg har haft et samarbejde med en tennisklub, som havde nogle pensionister, der kunne komme ud at undervise (det har været i TV2/TV/Midt-Vest). Ofte har jeg kunnet låne klubben, men jeg skulle selv undervise!

Hvordan tror du, foreningerne skal stille instruktører/trænere til rådighed for samtlige kommunens skoler, når de knap kan overkomme nogle få skoler en-to gange om året?