På trods af et folketingsflertal for at gøre kanon frivillig, er det ikke umiddelbart på trapperne, fortæller Christine Antorini.

Lange udsigter til frivillig kanon

Selvom et folketingsflertal i dag vedtager et beslutningsforslag om at gøre kanon frivillig, vil ministeren ikke umiddelbart efterkomme ønsket.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et flertal i folketinget vil ændre status for kanon, så den i stedet for at være obligatorisk bliver frivillig. Flertallet består af de tre regeringspartier samt Enhedslisten og Liberal Alliance.

"Jeg tager det som en klar tilkendegivelse om, at vi skal se på kanon, og vi vil tage det med i forbindelse med den kommende reform af folkeskolen", siger Christine Antorini til folkeskolen.dk.

Ny kanonlov vil føre til forligsbrud

Revideret for nylig Kanon har været på dagsordenen siden Folkeskolen den 12. januar udkom med et tema om emnet. I temaet fremgik det, at halvdelen af lærerne i både historie og dansk kun så kanonen som vejledende. Ifølge Christine Antorini skal en revision af kanon - som skal ske samtidig med fælles mål - ske over et længere forløb.

"Det er ikke ret lang tid siden, vi var igennem samtlige fælles mål. Det var, mens Bertel (Haarder. red) var minister, og man skal passe på med at arbejde for drypvist", siger Christine Antorini.

Flertal vil gøre kanon valgfri

Ingen vetoret Når der næste gang skal laves en revision af Fælles Mål og dermed kanon, bliver det efter en proces, hvor fagfolk kommer med et udspil, hvorefter det bliver op til folkeskole-forligskredsen at forsøge at gøre det til politik.

"Vi vil inddrage forligskredsen. De får ikke vetoret, men jeg vil gøre mig umage for at sikre et bredt samarbejde", siger Christine Antorini.

Lærere føler sig ikke bundet af kanon

Læs mere

Regeringspartierne,Liberal Alliance og Enhedslistens forslag til en nykanonlov.

DanskFolkeparti, Venstre og Konservatives forslag.