Debat

Et forsvar for nationale test

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En gruppe lærere vil forsvare de nationale test (DNT) over for den kritik, der p.t. fremsættes af kolleger og forskere. Gruppen er træt af den hetz, der truer med at ødelægge folkeskolen. De hævder, at:

DNT er inkluderende

- da testen tager udgangspunkt i børns egen måde at lære på. Børn tilegner sig viden, for eksempel et nyt spil, ved at eksperimentere. De trykker vilkårligt på menuer og joystick, indtil de gennemfører spillet. Metoden kan eleverne anvende i DNT, og alle elever har således en chance for højere score i testen. Det kan ikke ses, hvor den enkelte elev ligger, da alle opnår grønt felt på skærmen, når programmet har samlet materiale nok til en vurdering. Ingen elever udstilles over for kammeraterne, og testresultatet er kun tilgængeligt for elev, forældre, lærer, skoleleder, forvaltning og Undervisningsministeriet.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

DNT hjælper læreren i forberedelsen og opstiller klare læringsmål

Læreren sparer forberedelsestid, da det er muligt at tilmelde klassen tre prøvetest inden den endelige DNT. Der er tale om klar læring og ingen spor af håbløs form for undervisning. Eleven skal lære at score højere i DNT, og det er ikke nødvendigt med yderligere nedbrydning. Læringen er ganske synlig, da programmet udregner score.

Gruppen af lærere taler om politisk samling hen over midten

På gruppens hjemmeside findes argumenter, der øjeblikkeligt sætter modstandere af DNT på plads og latterliggør dem. Et stærkt våben i kampen for DNT. Det er muligt at bestille en T-shirt med sloganet på ryggen: Brug de nationale test, så bli'r læringen en fest. Der kan vælges farve og partibogstav. Vælg mellem A, B, C, F, V, O og K. Det har ikke været muligt at finde frem til en talsmand for gruppen, men det forventes, at de snart træder offentligt frem.

Powered by Labrador CMS