Anmeldelse
Mad, Hygiejne og Mikroorganismer 2
Klik for at skrive manchettekst.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Materialet er en fortsætter af Mad, Hygiejne og Mikroorganismer 1, 0.-7. klasse fra Fødevaredirektoratet. Nummer 2 er målrettet folkeskolens elever fra 7.-10. klasse og er en uddybning og videreudvikling af første del.
Mappen består af to hæfter, som giver gode fakta og saglig information. Niveauet retter sig mod lærere. Tabellerne kan med fordel kopieres og hænges op i køkkenet. Både bakterier og måden at tilberede mad på i køkkenet er vigtige emneområder, som vore store elever i folkeskolen bør vide noget om, inden de kommer ud i livet.
Mappens fakta- og opgaveark for elever er delt op i fem kapitler. Mikroorganismer i fødevarer, Fødevarer og holdbarhed, Hygiejne og madlavning, Personlig hygiejne og rengøring samt Sikre fødevarer fra jord til bord. Bagest er der to store plakater til ophængning på skolen: Hvem holder fest, dig eller bakterierne? Desuden små foldere til uddeling blandt eleverne.
Det er en utrolig festlig plakat, gode farver, sjove tegninger af unge mennesker i køkkenet. Spændende udgangspunkt for undervisningen.
Lærervejledningen er på 30 A4 sider, der er forslag til arbejdet og flere aktiviteter, bagest findes inspiration til hjemmesider og litteratur. Enhver skole med elever på 7.-10. klassetrin bør have mappen stående til brug i hjemkundskab og biologi samt emner på tværs.