Anmeldelse

Babettes madglæde

Babettes madglæde / Trafiklysmad

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret
Trafiklysmad

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bøgerne "Babettes madglæde" og "Trafiklysmad" er to nye familielærebøger for børn og de første af slagsen, der på barnets præmisser fremmer børns sundhed ved at lære dem at få et godt forhold til mad. Ud fra konceptet "Vaner skabes bedst i barndommen" har forfatteren skrevet to bøger, der bidrager til forebyggelse af overvægt og usund livsstil blandt børn ved at lade børnene tilegne sig viden om sig selv og det, de spiser.

Fakta:

Titel: Babettes madglæde

Forfatter: Lillibeth Bjørklund

Pris: 199 kroner

Sider: 28 sider

Type: Bog

Forlag: Familie Akademiet

Titel: Trafiklysmad

Forfatter: Lillibeth Bjørklund

Pris: 149 kroner

Sider: 44 sider

Type: Bog

Forlag: Familie Akademiet

Sunde vaner grundlægges ved, at barnets omsorgsperson viser tillid til barnets naturlige instinkt og kropsbevidsthed. Gennem simple spørgsmål lærer barnet og oplæseren om madglæde ved at sætte ord på mad, sundhed, smagsnuancer og på stemninger i forskellige måltidssituationer som ved aftensmaden, til fødselsdage og på restaurant. Barnet lærer at sætte ord på forskellen mellem at være mæt og sulten og at lytte til kroppen for at undgå at spise for meget, for lidt eller usund mad.

I "Trafiklysmad" føres barnet igennem trafiklyset grøn, gul og rød som en madpyramide. "Trafiklysmad" er mere teoretisk end "Babettes madglæde". Det er i denne bog, barnet lærer om energi, kulhydrater, proteiner, fedt, vitaminer og mineraler.

Bøgerne er meget relevante set i lyset af den voksende overvægt blandt både børn og voksne i Danmark. Det er tydeligt, at Lillibeth Bjørklund her har skrevet bøger, der kan gøre en stor forskel for nutidens børn og fremtidens voksne i Danmark.

Bøgerne er formidlet på en letforståelig måde, der tilgodeser barnets udviklingsstadier, og er fulde af smukke og kreative illustrationer, der skærper interessen for og indlæringen af indholdet. Jeg vil varmt anbefale bøgerne til alle, der ønsker at fremme børns sundhed i dagens Danmark.