
På Tølløse Skole laves skolemaden i madkundskab
Tre gange om ugen serverer et madkundskabshold skolemad på Tølløse Skole. Det projekt har madkundskabslærer Tomas Nagel i år fået prisen for Årets madsjæl i folkeskolen for.
Tre gange om ugen har madkundskabslærer Tomas Nagel på Tølløse Skole madkundskab. En gang om ugen er det 6. klasse, og to gange er det 7. klasserne, der har faget på skemaet.
Klasserne er delt i to, så eleverne kun hver anden uge har madkundskab. Til gengæld har de fire timer i træk fra kl. 8 - 12. Hver gang laver de mad til mellem 150-200 elever, for maden i madkundskab bliver solgt til skolens lærere og elever i elevcaféen til 25 kroner for et måltid.
"Formålet med det har hele tiden været, at vi synes, at det var begrænset, hvad man kunne inden for faget med de budgetter en skole nu har. På den her måde er det kunderne, der betaler for råvarerne, og dermed har vi flere penge at rutte med. Vi kan lave rigtig mad i forhold til den madkundskabsundervisning, vi kunne lave under normale omstændigheder", siger Tomas Nagel.
En pris giver stor anerkendelse
Det var en stor anerkendelse for Tomas Nagel i september at modtage prisen for at være årets madsjæl i folkeskolen.
"Det var en af mine kolleger, der indstillede mig til prisen. Da jeg så blev nomineret af Arla som en af de tre, der kunne vinde prisen, var det ligesom at blive nomineret til en Oscar. Det var en helt vild ære og en meget stor anerkendelse. Jeg synes nærmest, jeg havde vundet ved at blive nomineret", fortæller Tomas Nagel.
Han var til inviteret med til et stort prisuddelingsevent i Dansk Industri i København.
"Det var en fantastisk oplevelse. Og jeg så vandt prisen, var det ekstra krymmel og kirsebær og alting. Det var en fantastisk oplevelse", siger han.
Det er Arla, der står bag priserne 'Generation food award', som Årets ildsjæl i folkeskolen er en del af. Prisen bliver uddelt hvert år. Læs mere via linket under denne artikel.