Anmeldelse

Filt - på den fede måde

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Store børn og voksne kan her få sjove ideer til filtning - også i forbindelse med strik.

Som noget nyt introduceres en filtenålemaskine.

Ideerne strækker sig fra enkle kugler, der sættes sammen til kæder eller klippes op til blomster, til variationer af tøfler og støvler samt forskellige former for tasker, hvor motiver kan være udklippede ornamenter.

En hat, dekoreret med en kæmpestor kreativ blomst, kunne godt blive et hit. Eller skulle det måske være en strikket og nålefiltet skihue med lang spids i toppen? Et par pjankede muffediser er slet ikke til at stå for. Men ellers er der mange forskellige ideer til fremstilling af sjaler og tørklæder, enten de meget populære gittertørklæder eller dem, hvor der er brugt en bund af silkechiffon og derefter leget med forskellige uld- og garneffekter, der er filtet på.

Små overkommelige ideer er holdere til mobiltelefoner og brocheblomster samt armbånd og halskæder.

Til anvendelse i hjemmet bydes der på grydelapper, kaffe- og tehætte, som alle er strikket og derefter filtet sammen med et lag færdigkøbt nålefilt.

Forrest i bogen er en beskrivelse af redskaber og teknikker. Især for teknikkernes vedkommende savner man illustrationer i form af billeder og arbejdstegninger, når det er en bog, der henvender sig til begyndere i filtning.

Til slut findes en god og fyldestgørende forhandlerliste.