Filmfestival: Se hvilke film, der er relevant for din sprogundervisning

Igen til efteråret viser Buster filmfestival film, der blandt andet kan bruges i sprogundervisningen.

Publiceret

Årets filmpakker

Familie

Fransk

Historie

Identitet og normer

Naturvidenskab

Nordiske sprog

Biodiversitet

Digitale medier

Engelsk

Tysk

Unge laver film til unge

Eventyr

Kilde: Buster Filmfestilval

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fra den 27. september til 10. oktober vil det være muligt at tage din klasse billigt i en af de københavnske biografer for at se film målrettet undervisning. Her afholdes årets Buster filmfestival, der er Skandinaviens største børnefilmfestival.

Årets skoleprogram er inddelt i 12 filmpakker, der består af film og aktiviteter. Sprogfagene engelsk, tysk og fransk har hver deres filmpakke

Billetter koster 17 kroner per elev, og undervisningsmateriale, lærervejledning og adgang til undervisningsvideoer følger automatisk med ved billetkøb.

Busters festival har sendt én anbefaling til hver af filmpakkerne til folkeskolen.dk/tyskfransk og folkeskolen.dk/engelsk:

Fransk

Film: Les Misírables - varighed 100 minutter

"I en forstad til Paris hersker gadens lov. Politiet, der patruljerer i ghettoen, tager heller ikke lov og orden så højtideligt, men da en dreng stjæler en løveunge fra cirkus, eskalerer konflikten og det går fuldstændig galt. Filmen er en af de vigtigste franske i mange år. Udover, at Les Misérables giver et uhyre interessant indblik i ghettosamfundets dagligdag, er den også en vanvittig nervepirrende og højeksplosiv thriller. Spændingerne omkring de forskellige grupperinger er konstant lige omkring kogepunktet, hvilket gør, at man som publikum konstant er på vagt. Den har skabt stor debat om de parallelsamfund der dominerer i mange parisiske forstæder".

Tysk

Film: Da Hitler stjal en lyserøde kanin - varighed 119 minutter

"Vi er i Tyskland i 1933. Anna er 9 år, da hendes far en dag er nødt til at gå under jorden af frygt for at Hitler skal blive valgt som kansler i Tyskland. Annas far er nemlig forfatter og har åbent fortalt, hvor uenig han er med Hitler og hans ideer. Kort efter er Anna, hendes bror og mor nødt til at forlade familiens hjem i Tyskland og flygte. Hitler har nemlig efterlyst Annas far. Nu flygter familien gennem Europa. Turen går over Schweiz og Frankrig til England. Anna er glad for at tegne, og hun tegner og leger sig gennem dette nye mærkelige usikre liv, men der er ikke let at vokse op under en krig. Og hun savner sin lyserøde stofkanin, som hun måtte efterlade i Berlin".

Engelsk

Film: Rocks - varighed 93 minutter

"Rocks (Shola) er en teenager med fut i og massere af veninder. Hun bor med sin lillebror og sin mor i et boligkompleks. En dag da hun kommer hjem fra skole, har hendes mor forladt hjemmet. Rocks står nu alene med ansvaret for sin lillebror, og hendes verden vendes på hovedet. Hun gør hvad hun kan, og ikke alle beslutninger er lige velovervejede.

Meget velspillet film med et nært og kærligt portræt af Rocks, og menneskerne omkring hende samt det vigtige ved gode venner. De unge skuespillere har selv været med til at udvikle manuskript og historien, hvilket virker utrolig godt".

Se de andre engelske film her

Powered by Labrador CMS