Lars Qvortrup forlader DPU på aftale om frivillig fratrædelse

DPU-professor og tidligere dekan Lars Qvortrup fortæller i dag, at han er en af de 11, der har sagt ja til en frivillig fratrædelsesordning i forbindelse med sparerunden på instituttet. Han fortsætter som professor emeritus.

Publiceret

Professor og skoleforsker Lars Qvortrup er en af 11, der har valgt at takke ja til en frivillig fratrædelsesordning i forbindelse med sparerunden på Danmarks Pædagogiske institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU).

Det fortæller han til Skolemonitor.

"Den første del af sparerunden var, at man gav muligheden for frivillig fratrædelse, og det sagde jeg ja til. Jeg meldte mig som en af dem, der ville gå frivilligt på pension. Det ville gøre ondt i min sjæl, hvis jeg i en alder af snart 73 blev hængende, mens en yngre kollega skulle afskediges", siger Lars Qvortrup.

Han fortsætter i stedet som professor emeritus fra februar og vil fremover betale sine regninger med den pension, han har sparet op gennem sine 49 år i universitetets tjeneste.

"Aftalen er, at jeg fortsætter med at forske, skrive bøger og blande mig i den offentlige uddannelsesdebat, så jeg slipper bare for alle de sure møder og kan lave mere af det sjove", siger Lars Qvortrup til Skolemonitor.

Ledelsen på DPU skal spare 12 millioner kroner på instituttets årlige lønbudget. Folkeskolen har tidligere kunnet fortælle, at der i første omgang var 11 fra instituttet, der havde valgt at sige ja til en frivillig fratrædelsesordninger.

I sidste uge modtog yderligere otte herefter et fyringsvarsel. En af dem er lektor og skoleforsker Thomas Astrup Rømer, der siden har beskyldt ledelsen for at afskedige ham, fordi han flere gange offentligt har kritiseret institutleder Claus Holm.

Det har institutlederen afvist overfor Folkeskolen og en række andre medier. Claus Holm siger, at alle otte er udvalgt på baggrund af deres score på fire opsatte kriterier.

De fyringsvarslede har en 14 dages høringsfrist til at gøre indsigelse. Den mulighed har Thomas Astrup Rømer klart tilkendegivet, at han vil forsøge at udnytte.

”Nu vil jeg lave en masse rabalder og råbe op om det her, så ledelsen måske tænker sig om. Måske vil de opdage, at de har overset nogle ting, når jeg giver dem min indsigelse”, sagde han til Folkeskolen torsdag i sidste uge.