Den nu tidligere skoleleder er ikke enig i dommen ved Retten i Næstved og har anket den.

Skoleleder dømt for krænkelser: Skubbede lærer og tog hende på brystet

En tidligere skoleleder er torsdag dømt for blufærdighedskrænkelse af en 47-årig lærer, der arbejdede på hans skole. Han har anket dommen.

Publiceret Senest opdateret

En tidligere skoleleder på en midtsjællandsk skole er torsdag dømt for krænkelser mod en lærer ansat på skolen. Ifølge dommen kyssede han hende mod hendes vilje, befamlede hende, pressede hende op mod væggen samt skubbede hende ind i et sløjdlokale.

Krænkelserne fandt sted i april 2021, og den 47-årige lærer blev sygemeldt efter hændelsen.

Sagen var for Retten i Næstved, hvor læreren og en række vidner var på plads for at fortælle, hvad de oplevede den dag og aften. Domsmandsretten afgjorde, at den tidligere skoleleder blev idømt 40 dages fængsel, som blev gjort betinget af samfundstjeneste, samt en tortgodtgørelse til offeret på 10.000 kroner. Han og hans forsvarer ankede dommen, og sagen skal altså nu i landsretten.

Camilla Bengtson, advokat i Danmarks Lærerforening, har været bistandsadvokat for læreren og har bistået hende i sagen, lige siden den blev anmeldt til politiet. Hun er tilfreds med dommen.

”For mig er det en skærpende omstændighed, at deres magtrelation er ulige. Han har som skoleleder en magt over for sine ansatte, fordi han har muligheden for at fyre dem. Det har dommeren været enig i, og jeg synes, det er gået, som det skulle i dag. Jeg er også tilfreds med, at læreren har fået tilkendt en tortgodtgørelse på 10.000 kr. for krænkelsen, som vi har bedt om”, siger Camilla Bengtson.

Camilla Bengtson har som bistandsadvokat været med til afhøringerne hos politiet. Politiet valgte flere gange at droppe sigtelserne, fordi de ikke mente, at krænkelserne kunne bevises i retten. Camilla Bengtson klagede til Statsadvokaten, som gik i rette med politiet og besluttede, at den nu tidligere skoleleder skulle tiltales.

Hygge efter arbejde blev til mareridt for lærer

Efter arbejde den 21. april 2021 tog skolelederen, den 47-årige lærer og en række kolleger et par glas vin på skolen, hvor den 47-årige lærer oplevede skolelederen som nærgående. Kort efter tog hun hen til en kollega på en nærliggende café for at komme væk. Skolelederen fulgte dog med. Det var dagen efter, at corona-restriktionerne var ophævet mange steder.

Men hvad der skulle have været en sjov og afslappende aften med et slag billard, blev til et mareridt for den 47-årige lærer. Hele aftenen var skolelederen meget interesseret i hende og fulgte efter hende. På et tidspunkt trængte han hende op i en krog og prøvede at kysse hende. Det fortalte hun selv og flere af vidnerne.

På et tidspunkt valgte læreren at køre hjem, men skolelederen ville have et lift til skolen, hvor hans ting stadig befandt sig. Læreren fik en kollega til at køre med, fordi hun var utryg.

Da kollegaen var sat af derhjemme, og læreren og skolelederen nåede til skolen, gik de begge ind. Og her begyndte skolelederen altså igen at være nærgående. Ifølge læreren befamlede han hende på brystet og snakkede om, at han vil være sammen med hende.

Beder kollega om hjælp

Læreren fik vristet sig fri og ringede fra et skoletoilet til sin kollega. Hun bad ham komme hen på skolen, og han tog to venner med. Da de tre nåede hen til skolen, havde skolelederen skubbet den 47-årige lærer ind i sløjdlokalet og åbnet sin skjorte. Kollegaen og hans to venner vidnede også i retten og bekræftede, at de så de to komme ud af sløjdlokalet, og at læreren var oprørt.

Skolelederen har anket dommen, og til Sjællandske udtaler hans advokat:

"Det er en forkert dom, og retten har dømt beviserne forkert. Indholdsmæssigt er det en forkert afgørelse, og den kan vi ikke leve med".