Formand Danske Skoleelever Marie Holt Hermansen

Her er kriterierne for fortsat tilskud til Danske Skoleelever

Danske Skoleelever skal opfylde en række punkter, hvis de fortsat skal have statsligt tilskud. Betingelser er listet op i et endeligt tilsynsnotat fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.

Publiceret

Stop med at tjene penge på skolefoto, frivilliges indsats skal holdes inden for reglerne, og sekretariatschefens løn skal fastsættes til et rimeligt niveau.

Det bliver konsekvenserne, hvis elevorganisationen Danske Skoleelever fortsat skal have statsligt tilskud. Betingelserne for tilskud er netop kommet i et tilsynsnotat fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (Stuk).

Det oplyser børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i en meddelelse til Børne- og undervisningsudvalget på Christiansborg.

Danske Skoleelever har siden november sidste år været under tilsyn fra Stuk om arbejdsforholdene og økonomien i elevorganisationen.

Her er de tilskudsbetingelser, som Stuk opstiller:

- De frivilliges indsats for foreningen skal til enhver tid holdes inden for de rammer, som Arbejdstilsynet har fastsat, eller som Arbejdsmiljøklagenævnet beslutter.

- De frivillige skal i tilfælde af en akut krisesituation i forhold til Elevtelefonen uden for almindelig kontortid kunne få kontakt til en ansvarlig og myndig sekretariatsmedarbejder, som skal kunne være fysisk til stede på sekretariatet inden for kort tilkaldetid (max 30 minutter).

- De frivillige skal i forhold til almindeligt opsyn kunne tilkalde en ansvarlig voksen uden for almindelig kontortid inden for meget kort tilkaldetid (max 15 minutter).

- De frivillige skal til enhver tid indkvarteres under lovlige forhold Sekretariatschefens løn skal fastsættes på et rimeligt lønniveau svarende til de statslige overenskomster for tilsvarende arbejde, dvs. højest 900.000 til 975.000 kr.

- Danske Skoleelever skal ophøre med at gennemføre og ikke igen igangsætte kommercielle aktiviteter i anpartsselskaber eller anden form for særskilt selskab eller virksomhed