Formand i Danske Skoleelever Mille Borgen Mikkelsen har tidligere på Facebook afvist beskyldningerne fra de tidligere frivillige i elevorganisationen.

Ministeriet tilbageholder tilskud til Danske Skoleelever

Danske Skoleelever vil tidligst igen modtage offentligt tilskud, når ministeriet er færdig med sit tilsyn af elevorganisationen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (Stuk) er i gang med et tilsyn med elevorganisationen Danske Skoleelever, og indtil det er afsluttet, tilbageholder styrelsen foreningens offentlige tilskud.

Det skriver Ekstra Bladet tirsdag.

"Styrelsen kan endvidere oplyse, at Børne- og Undervisningsministeriets tilskud til Danske Skoleelever foreløbig er tilbageholdt, indtil tilsynet med foreningen er afsluttet", oplyser styrelsen i et svar til Ekstra Bladet.

Ministeriet har haft Danske Skoleelever under tilsyn siden november 

Fem tidligere frivillige i Danske Skole elever har fortalt til Ekstra Bladet, at deres tid i organisationen var præget af blandt andet meget lange arbejdsdage og uledsagede arbejdsrejser rundt i landet på alle tider af døgnet.

To af de frivillige har oplevet at få stress eller stresslignende symptomer af arbejdet.

Stuk anmodede i november Danske Skoleelever om at redegøre for en række økonomiske og organisatoriske forhold i foreningen.

Danske Skoleelever skulle angiveligt have sendt et 14 sider langt svar til Stuk i begyndelsen af januar, hvor sekretariatschefen Robert Holst Andersens præcise lønpakke imidlertid var mørklagt.

Ifølge Ekstra Bladet har styrelsen herefter sendt en rykker for et nyt svar.

Børne- og Undervisningsministeriet sender årligt millioner af kroner til Danske Skoleelever. I 2016-2017 fik elevorganisationen tilskud på 9 millioner kroner om året, men det tilskud er faldet de seneste år. I 2020 fik organisationen i omegn af 4,5 millioner kroner.

Frivillige i Danske Skoleelever beskylder organisationen for urimelige arbejdsforhold