Formand i Danske Skoleelever Mille Borgen Mikkelsen afviser beskyldningerne fra en række tidligere frivillige i elevorganisationen.

Ministeriet har haft Danske Skoleelever under tilsyn siden november

Ifølge Ekstra Bladet har Børne- og Undervisningsministeriet haft elevorganisationen under tilsyn siden november. Formand og næstformand afviser beskyldningerne mod organisationen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tirsdag kunne man læse i Ekstra Bladet, hvordan fem tidligere frivillige i Danske Skoleelever har følt sig udnyttet med meget lange arbejdsuger, og hvordan nogen har udviklet stress eller stresslignende symptomer af arbejdet.

Nu viser det sig, at Danske Skoleelever har været under tilsyn fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (Stuk) siden november om arbejdsforholdene og økonomien i elevorganisationen, skriver Ekstra Bladet.

Danske Skoleelever skulle angiveligt have sendt et 14 sider langt svar til Stuk i begyndelsen af januar, hvor sekretariatschefen Robert Holst Andersens præcise lønpakke imidlertid var mørklagt. Ifølge Ekstra Bladet har styrelsen herefter sendt en rykker for et nyt svar.

Frivillige i Danske Skoleelever beskylder organisationen for urimelige arbejdsforhold 

Børne- og Undervisningsministeriet sender årligt millioner af kroner til Danske Skoleelever. I 2016-2017 fik elevorganisationen tilskud på 9 millioner kroner om året, men det tilskud er faldet de seneste år. I 2020 fik organisationen i omegn af 4,5 millioner kroner.

Formand afviser anklager

På Facebook afviser formand for elevorganisationen Mille Borgen Mikkelsen og næstformand Elisabeth Forholdt i et fællesopslag beskyldningerne.

Her kalder de flere af beskyldningerne for "decideret løgn".

"At vi bliver beskyldt for at beordre de sekretariatsfrivillige til at sove i shelters og banegårde, og at de skal spørge om lov til at gå på toilettet, og der er fugt i vores bygning, er decideret løgn", skriver de blandt andet.