Anmeldelse

Solen står op over kors og halvmåne

Kirke og integration

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det har før været en fornøjelse at læse bøger af de to forfattere, hvor de fortæller om deres spændende integrationsarbejde i Vollsmose Sogn, og sådan er det stadig, hvor fortsættelsen af "Det kan godt lade sig gøre!" er blevet udgivet.

Den nye bog - som den forrige - er en både underholdende, engageret, informativ og spændende indføring i to kulturer, men debatten om Jyllands-Postens "Muhammed-tegninger" har gjort samtalen kulturerne imellem betydeligt vanskeligere. Derfor er det ekstra vigtigt, at denne bog trykkes, så man kan huske hinanden på, at det faktisk kan lade sig gøre, at kristne og muslimer omgås hinanden på en ordentlig måde.

Vollsmose Sogn er en smeltedigel af forskellige kulturer, samfundsfag og generationer, hvor mange frivillige arbejder med at få forskellighederne til at fungere godt sammen. For den slags kommer bestemt ikke af sig selv. Det kræver hårdt arbejde og gode viljer. Undervejs i bogen tager de to forfattere læseren med på en studierejse til Rom, hvor det tydeliggøres, hvordan et godt samarbejde mellem kristendom og islam kan udbygges og udvikles. Det handler om gensidig respekt og om ikke at hævde sig på andres bekostning.

Vi kan kun håbe på, at mange af vore lokale politikere, kirkefolk og repræsentanter for vore minoritetsreligioner i Danmark vil læse denne bog med interesse. For vi trænger virkelig til, at der udvikles lignende projekter i andre dele af landet. Og måske kunne vi begynde med vore forældreråd og skolebestyrelser. Gør vi nok for at få vore tosprogede medborgere med i et demokratisk fælles anliggende?